ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ploile torenţiale din ultimele zile au afectat mai multe localităţi

09:38 | 18.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Ploile torenţiale din ultimele zile au afectat drumuri şi gospodării din mai multe localităţi din sudul şi centrul ţării, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Puşcaşu, a precizat că în zilele de weekend salvatorii și pompierii au fost alertați pentru intervenție în localitățile Tocuz și Ucrainca a raionului Căușeni, unde precipitațiile au făcut mai multe prejudicii.

“În localitatea Ucrainca ploaia a distrus patru poduri, inclusiv unul care face legătura între localitate și satul Tocuz. Către ora 12.00 a zilei de 17 iunie, salvatorii în comun cu angajații de la societatea Drumuri Căușeni au reușit restabilirea accesului către localitate. De asemenea, salvatorii au monitorizat situația bazinelor acvatice din preajma acestor localităţi în care nivelul apei se ridicase semnificativ”, a spus Puşcaşu.

Conform sursei citate, de intervenția pompierilor a fost nevoie și în localități din raionul Florești și Ungheni, unde apa a intrat în câteva gospodării. Salvatorii au pompat apa dintr-o ogradă din localitatea Nicolaevca a raionului Florești și dintr-o gospodărie de pe strada Mihai Viteazul a orașului Ungheni. Comisiile  pentru situații excepționale teritoriale lucrează pentru estimarea prejudiciului material înregistrat în urma ploilor.  

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile pe întreg teritoriul ţării, cerul va rămâne înnorat, iar temperatura aerului va fi de maxim 28 de grade Celsius.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18005144

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!