ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

A fost finalizat sistemul de apeduct ce va asigura cu apă satul Băhrinești, Florești

12:35 | 18.06.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. În satul Băhrinești, raionul Florești, au fost finalizate lucrările de construcție-montaj a unui sistem de apeduct cu lungimea de 23,3 km. Ca urmare, au fost create condiții de conectare la apă potabilă pentru circa 500 de gospodării, transmite MOLDPRES.

Lucrările de construcție-montaj a apeductului din sat au demarat în luna august 2017 şi au fost recepţionate la finele săptămânii trecute de către o comisie specială. Acestea fac parte din proiectul „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord). Serviciul de alimentare cu apă va fi prestat de întreprinderea „Servicii Comunale Florești” SA.

Deocamdată, la sistemul de apeduct sunt conectate 240 de gospodării. În perioada următoare, administrația publică locală urmează să întreprindă măsurile necesare pentru a conecta și celelalte gospodării la apeduct. Potrivit directorului SA „Servicii Comunale Florești”, Vitalie Ungureanu, apa la robinete în gospodăriile conectate la apeduct va fi disponibilă începând cu 1 iulie curent

„A rămas foarte puțin timp până când apa potabilă va ajunge în casele locuitorilor satului Băhrinești. Suntem la un pas de îndeplinirea acestui important obiectiv. Apa bună înseamnă sănătate, iar sănătatea este viață”, a menționat Vitali Povonschi, directorul ADR Nord.

Costul subproiectului de la Băhrinești este de 8,32 milioane de lei, bani alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Executarea lucrărilor de construcție-montaj a sistemului de apeduct de la Băhrinești este una dintre etapele de implementare a proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, bugetul total al căruia se cifrează la 66,1 de milioane de lei, din care 29,9 de milioane de lei sunt solicitate din sursele FNDR, iar 29,9 milioane lei reprezintă cofinanțarea Agenţiei elveţiene ApaSan. De asemenea, în costul total al proiectului este reflectată și contribuția locuitorilor din localitățile vizate de proiect, precum și a întreprinderii „Servicii Comunale Florești”. Scopul de bază al  proiectului constă în asigurarea conectării la apă de calitate a 10 localități rurale din raioanele Florești și Soroca.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!