ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şedinţa în care urma să fie validat mandatul primarului ales, Andrei Năstase, a fost amânată

12:15 | 18.06.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Şedinţa în care urma să fie validat mandatul primarului ales al capitalei, Andrei Năstase, a fost amânată, după ce reprezentatul Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău a cerut recuzarea judecătorului, cerere care a fost acceptată, comunică MOLDPRES.

După recuzarea fostului magistrat, vicepreședintele instanței va redistribui cauza unui alt judecător. Până la pronunţarea deciziei de amânare a validării mandatului de primar, în faţa sediului judecătoriei au protestat simpatizanţi ai lui Andrei Năstase.

Amânarea de astăzi este a doua de acest fel. Vineri, 15 iunie, examinarea cauzei ce ţine de validarea mandatului de primar a fost amânată, după ce socialiștii au depus la Curtea Supremă contestații în care invocau pretinse încălcări în ziua alegerilor.

Candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a obţinut cel mai mare număr de voturi la scrutinul electoral din 3 iunie curent. După ce va fi învestit în funcţie, Andrei Năstase va exercita mandatul pentru o perioadă de un an, până la alegerile locale ordinare.

Potrivit legii 136 privind statutul municipiului Chişinău, primarul general este autoritate reprezentativă a populației municipiului Chişinău şi executivă a Consiliului municipal. El este șef al administrației publice municipale, poate participa la şedinţele consiliului municipal şi are dreptul să se pronunţe asupra tuturor problemelor supuse dezbaterii. Tot primarul general reprezintă municipiul în raporturile cu Guvernul, cu alte autorități publice, cu persoane fizice sau juridice din țară sau din străinătate, precum şi în instanțele judecătorești.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18005152

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!