ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicio grădiniță privată din municipiul Chișinău nu este acreditată, susţine conducerea capitalei

12:55 | 18.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Nicio grădiniță privată din Chișinău nu dispune de autorizaţie din partea Direcției municipale generale, educație, tineret și sport şi nu este verificată. Acesta este un business, iar părinţii riscă când îşi înscriu copii la astfel de grădiniţe. Afirmaţia a fost făcută de primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul şedinţei operative de astăzi a serviciilor primăriei, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Codreanu, aceste grădiniţe sunt deschise în mare parte în case private şi nu sunt verificate la nivel de respectare a normelor sanitare, dar nici la capitolul implementarea curriculei de învăţământ.

„Dacă întrebați Ministerul Educației, nimeni nu o să vă poată spună câte sunt ele la număr, pentru că ele nu sunt nicăieri înregistrate. Dacă se întâmplă ceva, cine răspunde? Este un subiect sensibil, deoarece vorbim de siguranța copiilor”, a opinat Codreanu. 

Oficialul a cerut Direcției generale, educație, tineret și sport Chișinău să organizeze discuţii la acest subiect la care să fie chemaţii şi reprezentanți de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Centrul de Sănătate Publică şi reprezentanţi ai asociaţiilor de părinţi.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18005154

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!