ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vama Sculeni intră în reconstrucţie, dar rămâne funcţională

15:36 | 18.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Postul de trecere a frontierei Sculeni intră de astăzi în reconstrucţie, însă va rămâne funcţional. După reconstrucţie capacitatea de procesare a acestuia se va dubla, comunică MOLDPRES.

Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a întreprins astăzi o vizită la Sculeni pentru a examina, împreună cu proiectanții și angajații postului, modalitatea de organizare a controlului vamal în condițiile unei reconstrucții capitale a postului.

”În prezent cele mai mari constrângeri de infrastructură le avem la Sculeni. După reconstrucţie atât pe sensul de ieșire din țară, cât și pe cel de intrare vom avea câte trei artere pentru autoturisme, câte două pentru autocamioane și câte una pentru autocare. Dacă la frontieră cu Ucraina, cel mai modern post va fi Palanca, atunci la frontieră cu România, acesta va deveni Sculeni”, a opinat Vrabie.

Conform proiectului, după reconstrucţie, teritoriul postului va fi extins cu 1,3 hectare, ceea ce va face posibilă suplimentarea pistelor de control și reamenajarea elementelor de infrastructură.

Extinderea și modernizarea postului vamal Sculeni este prevăzută în proiectul de reabilitare a punctelor de trecere de pe segmentul de frontieră moldo-român ”Sculeni-Sculeni”, ”Leușeni-Albița” și ”Giurgiulești-Galați”. Proiectul urmează a fi implementat în cadrul Programului Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană. Bugetul proiectului este de 10 milioane de euro, dintre care 5 milioane sunt destinate Republicii Moldova.

Conform statisticilor Serviciului Vamal, în prezent postul Sculeni înregistrează cele mai mari valori de trafic, fiind traversat zilnic de circa 2.000 de unități de transport, dintre care până la 350 sunt autocamioane.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18005161

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!