ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii Republicii Moldova vor putea munci legal în Bulgaria

16:22 | 18.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Cetățenii Republicii Moldova vor putea munci legal în Bulgaria după ce astăzi ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, a semnat la Sofia, cu omologul său bulgar, Acordul privind Reglementarea migrației de muncă, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, documentul va reglementa procedura de angajare în câmpul muncii a cetăţenilor din ambele state. Instituțiile responsabile de implementarea Acordului sunt Agențiile pentru ocuparea forței de muncă din ambele state, care vor identifica ofertele de muncă depuse de către angajatori și vor selecta candidații potriviți. La rândul lor, angajatorii se obligă să acopere costurile de deplasare și acomodare, precum și să achite salariile în aceleași condiții ca și lucrătorilor locali.

Tratatul a fost încheiat pe un termen de cinci ani, cu prelungire ulterioară automată pe o perioadă de trei ani. 

Conform datelor oficiale, în anul 2016, pe teritoriul Bulgariei se aflau 5147 de cetățeni moldoveni, iar în Republica Moldova, cu pașaport bulgar au sosit 23 de cetățeni.

Republica Moldova are încheiate şapte Acorduri în domeniul migrației de muncă: cu Ucraina, Rusia, Azerbaidjan, Belarus, Italia, Israel și Franța.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18005164

img18005164

img18005164

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!