ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de marți, 19 iunie 2018

18:28 | 18.06.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media organizează audieri publice la proiectul de lege privind instituirea Schemei de investiții în domeniul producțiilor de film și altor opere audiovizuale, înregistrat în Parlament cu nr. 179 din 04.06.2018.

Ora 14.00, bir. 716A, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, va susține o conferință de presă, la care va prezenta rezultatele vizitelor de lucru la Viena și la Constanța.

Ora 9.30, Casa Guvernului, intrarea din str. Bănulescu-Bodoni, sala de ședințe, et. I.

***

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Agenția de Dezvoltare Regională Nord, cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, organizează o vizită de studiu pentru jurnaliști la proiectele de dezvoltare regională (orașul Bălți; orașul Otaci, raionul Ocnița; satul Grimăncăuți, raionul Briceni; orașul Costești, raionul Râșcani). 

Orele 8.00-18.00.

***

Asociația Presei Independente va lansa studiul ”Investiții în pluralismul mediatic. Practici de susținere și de subvenționare publică a dezvoltării mass-media”.

Ora 10.00, sala de conferințe a Info-Prim Neo, str. Pușkin 22, Casa Presei. 

***                                                         

Ambasada Japoniei în Republica Moldova, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova, invită la suita de activități consacrate culturii și civilizației japoneze, cu genericul Japonia – Țara Soarelui Răsare.

Ora 10.00, spațiul expozițional al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, blocul I, etajul I.

***

Membrii Biroului Permanent Central al Partidului Politic Voinţa Poporului invită reprezentanții mass-media la conferința de presă, prilejuită de înregistrarea formaţiunii, cu tema: „Poziţia Partidului Politic Voinţa Poporului faţă de problemele actuale din viaţa publică a Republicii Moldova”.

Ora 11.00, sala de conferințe a Agenției de presă IPN, Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446.

***

La centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc videoconferința Chișinău – Minsk – Tallinn cu tema: „Turismul rustic: Experiența Moldovei, Belarusului și Estoniei”.

Ora 11.00.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Premierul Republicii Estonia, Jüri Ratas, efectuează, în perioada 17-19 iunie curent, o vizită în Republica Moldova. 

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, efectuează, în perioada 17–20 iunie curent, o vizită de lucru în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!