ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliţia bosniacă a împiedicat sute de migranţi să intre în Croaţia

19:15 | 18.06.2018 Categorie: Externe

Sarajevo, 18 iun. /MOLDPRES/. Poliţia bosniacă a închis luni pentru scurt timp un punct de trecere de la frontiera cu Croaţia pentru a bloca un grup de migranţi care încercau să traverseze o zonă împădurită pentru a ajunge în Uniunea Europeană, a precizat poliţia de frontieră într-un comunicat, relatează agenția Reuters, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Croaţia a trimis la rândul său forţe de poliţie de partea sa de frontieră, a spus Anel Ramic, ministru de interne în cantonul Una-Sana din nord-vestul Bosniei.

"Croaţia şi-a închis graniţele", a spus Ramic într-o conferinţă de presă în oraşul bosniac Bihac. Autorităţile croate nu au făcut încă niciun comentariu.

Şeful Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) din Balcanii de Vest a postat pe Twitter un clip în care se văd cum sute de migranţi, în majoritate bărbaţi cu rucsacuri şi câţiva copii, trec prin pădure spre punctul de frontieră Maljevac.

"Un lucru extrem de îngrijorător care riscă să ducă la un regres ce nu este în interesul nimănui", a scris pe Twitter Peter van Der Auweraert, din partea OIM.

Conform unei postări de pe pagina de Facebook a punctului de trecere a frontierei Maljevac, forţe de poliţie din Bosnia şi Croaţia au fost desfăşurate de ambele părţi ale punctului de frontieră, care a fost închis, iar călătorii au fost redirecţionaţi spre alte puncte.

Punctul de trecere a frontierei a fost apoi redeschis, iar poliţia negociază cu migranţii să plece de la graniţă, se mai arată în comunicatul poliţiei de frontieră.

(Editor L. Alcază)

img18005174

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!