ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru boxeri moldoveni vor participa la turneul internaţional de la Halle

10:07 | 19.06.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. Patru pugilişti moldoveni vor concura la  turneul internaţional de la Halle (Germania), care va demara mâine, relatează MOLDPRES.

Astăzi la acest concurs s-au deplasat Mihail Cvasiuc (60 kg), Dumitru Galagoţ (64 kg), Victor Carapcevschi (75 kg) şi Alexei Zavatin (categoria supergrea), toţi reprezentanţi ai Şcolii specializate din Grimăncăuţi (Briceni). Ei sunt însoţiţi de Antrenorul emerit Petru Caduc. ”Scopul minim propus este ca fiecare dintre ei să dispute două meciuri. Pentru aceasta, normal, este de dorit să obţină victorii în faza inaugurală a turneului. Varianta ideală este ca fiecare să susţină patru partide, dar patru meciuri la turnee internaţionale de anvergură au avut doar câţiva boxeri moldoveni”, a declarat în ajunul deplasării pentru agenţie tehnicianul.

Conform lui, turneul de la Halle este un bun prilej de  acumulare a experienţei competiţionale necesare pentru a atinge obiectivele propuse la Campionatele Europene, Mondiale, Jocurile Olimpice. „La Halle vin, de regulă, boxeri foarte valoroşi din diferite ţări. Este un mare lucru să-i vezi la treabă, pe ring, în duelurile cu elevii tăi, să vezi asupra căror aspecte din pregătire trebuie să muncim în continuare la antrenamente”, a  adăugat Petru Caduc.

Cel mai titrat boxer din lot este maestrul internaţional Dumitru Galagoţ, care-i vicecampion european. Mihail Cvasiuc este premiant la Europenele de juniori. Maestrul internaţional Alexei Zavatin este medaliat la diferite turnee internaţionale de amploare. Maestrul sportului Victor Carapcevschi este multiplu premiant la campionatele naţionale.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuţi (Briceni), medaliat olimpic la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011), angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor de Carabinieri al Ministrului Afacerilor Interne.

Turneul de la Halle se va încheia pe 24 iunie.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img18005184

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!