ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premieră pentru sistemul bancar din R. Moldova, Victoriabank a lansat o platformă cu active spre vânzare

11:29 | 19.06.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. Victoriabank a lansat, în premieră pentru Republica Moldova, site-ul  de vânzări ale bunurilor imobile (industriale, terenuri, case/vile, apartamente, birouri) și mobile (mărfuri, drepturi, auto, utilaje), informează MOLDPRES.

Platforma Vanzari.victoriabank.md este structurată pe cinci categorii principale: vânzări la licitație; vânzări directe; vânzări în procedura insolvenței; vânzări amiabile și auto.

Un comunicat de presă difuzat de instituția financiară precizează că site-ul este destinat tuturor oamenilor de afaceri și investitorilor, indiferent de sectorul economic în care activează, dar și persoanelor fizice care doresc sa achiziționeze apartamente, automobile sau alte bunuri care provin din insolvențe. În prezent, platforma reunește peste 100 de anunțuri despre activele expuse spre comercializare.

Pentru comoditatea clienților există și un formular online, prin intermediul căruia poate fi transmisă oferta de cumpărare a fiecărui bun sau cu întrebări referitoare la acesta. Totodată, site-ul dispune și de diverse filtre care permit căutarea bunului în funcție de raion, oraș sau categorie.

Victoriabank este a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, în funcție de active. Are 1.300 de angajați şi aproape 100 de sedii. Victoriabank a început activitatea în 1989 şi este prima instituție bancară comercială din Republica Moldova. Un pachet de 72,19 la sută din acțiunile băncii sunt deținute de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare  și banca română Transilvania. În ianuarie 2018, pentru prima oară în ultimii 10 ani, o bancă din afara Republicii Moldova a investit  pe această piață, când banca Transilvania a procurat pachetul de 39,2 la sută din acțiunile Victoriabank.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

img18005192

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!