ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Problema gunoiului de la Bălţi a ajuns în vizorul autorităţilor centrale

12:24 | 19.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. Terenul pe care este amplasat poligonul de depozitare a deşeurilor din orașul Bălţi, ce este gestionat de un agent economic, ar putea fi supus exproprierii. Afirmaţia a fost făcută astăzi de liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc care a specificat că subiectul a ajuns în vizorul PDM după ce el a primit o solicitare din partea unor responsabili de la Primăria Bălți, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Plahotniuc, Partidul Democrat din Moldova va încerca să rezolve definitiv această criză, pentru ca cetățenii să nu mai aibă de suferit.

"Personal mi-a fost adresată o solicitare din partea unor responsabili de la Primăria Bălți, de a mă implica personal în soluționarea problemei, pe care încă nu au reușit să o rezolve acolo, și anume cea legată de depozitarea gunoiului menajer. Poligonul, unde sunt depozitate deșeurile menajere din oraș, este gestionat de un agent economic, iar Primăria Bălți nu are acces liber la acest teren, fapt care generează de mult timp numeroase conflicte, iar municipiul se sufocă din cauza deșeurilor neevacuate”, a opinat Plahotniuc.

El a comunicat că în urma discuţiilor avute cu colegii în cadrul şedinţei formaţiunii au fost identificate câteva soluţii pentru această problemă.

“Acest poligon, chiar dacă este gestionat de un agent economic, se află, de fapt, pe teritoriul a 2 sate, Țambula și Bilicenii Noi, iar primarul localității Țambula, ca și primarul de Bălți, este exponentul formațiunii politice „Partidul Nostru”. Considerăm că este corect ca acest teren să fie transmis satului Țambula, astfel încât să nu mai existe neînțelegeri și diverse speculații”, a adăugat liderul PDM.

În decembrie anul trecut, tot la solicitarea autorităților municipiului Bălți, Guvernul s-a implicat și a oferit suport pentru evacuarea deşeurilor din municipiul Bălţi.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18005197

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!