ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Membrii unui grup infracțional specializat în contrabandă cu metale neferoase au fost reținuți de ofițerii PCCOCS

14:27 | 19.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. Patru persoane, printre care doi ucraineni și doi cetățeni ai R. Moldova suspectați că au introdus pe teritoriul țării prin contrabandă metale neferoase în valoare de peste 4 mln lei, au fost reținuți de procurori și ofițerii de investigație ai Direcției Investigare Fraude Economice, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), grupul criminal din care fac parte cetățeni ai Republicii Moldova și Ucrainei, inclusiv un polițist de frontieră a fost filat timp de șase luni. 

Ca rezultat al documentării acțiunilor infracționale ale grupării menționate, au fost efectuate 11 percheziții ale automobilelor, domiciliilor și ale depozitelor utilizate de figuranți.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de peste 10000 euro, 700 mii de lei, 115 mii hrivne, 44 mii dolari SUA, circa 3 tone de resturi și deșeuri de metale neferoase, aproximativ 400 litri de preparate chimice pentru agricultură aduse din Ucraina prin contrabandă, înscrisuri de ciornă care confirmă activitatea infracțională a grupului dat.

Urmare probelor acumulate, au fost reținuți doi cetățeni ai Ucrainei și doi conaționali, cu vârstele cuprinse între 26 și 53 ani, unul dintre care este angajat al Poliției de Frontieră. Dacă for fi găsiți vinovați, aceștia riscă privațiune de libertate de la 3 la 10 ani.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!