ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele care vor agresa medicii ar putea fi pedepsiți cu închisoarea

16:17 | 20.06.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Acţiunile de huliganism săvârşite pe teritoriul sau în incinta unei instituţii medicale publice sau private vor fi sancţionate cu o amendă de până la 68 mii de lei sau cu cinci ani de închisoare, potrivit unui proiect de modificare a Codului Penal, avizat pozitiv astăzi de către Guvern, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Justiţiei, aceste modificări sunt necesare pentru a asigura protecţia sporită a personalului medical faţă de agresiunea fizică, psihică şi verbală.

În proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Codului penal al Republicii Moldova se propune o nouă redacţie a normei, prevăzută la articolul 150, ce urmăreşte excluderea din textul de lege a celor patru modalităţi alternative a faptei prejudiciabile: persecutare, clevetire, jignire sau înjosire sistematică a demnităţii.

Datele statistice arată că, anual, în Republica Moldova sunt înregistrate circa 100-120 de cazuri de diferite forme de violență asupra cadrelor medicale, inclusiv abuz verbal, psihologic și chiar fizic.

Ultimul caz a avut loc la Spitalul nr.1, când o șefă de secție a ajuns cu două coaste rupte la Urgență, după ce a fost bătută de soțul unei femei care murise în instituția medicală.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img18005244

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!