ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Activitatea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor va fi îmbunătățită

16:50 | 20.06.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Structura Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) va fi optimizată, iar instituția își va desfășura activitatea în baza unui nou Regulament. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, pentru sporirea calității controalelor privind siguranța alimentelor, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare şi protocol a Guvernului, proiectul prevede aprobarea într-o redacție nouă a Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea ANSA, cu menținerea statutului actual al acesteia - de autoritate administrativă centrală în subordinea Guvernului. Documentul stabilește misiunea, funcțiile și drepturile Agenției. ANSA va avea competențe în domeniile: sanitar-veterinar, fitosanitar și protecția plantelor, siguranța alimentelor, producerea și circulația vinului și produselor alcoolice, protecția consumatorului în domeniul alimentar, siguranța ocupațională și respectarea condițiilor de licențiere.

De asemenea, a fost aprobat efectivul-limită, organigrama ANSA, lista posturilor de inspecție la frontieră și a subdiviziunilor teritoriale. Totodată, a fost stabilită lista instituțiilor publice subordonate ANSA - Centrul Republican de Diagnostic Veterinar, Laboratorul central de testare a băuturilor alcoolice/nealcoolice și a produselor conservate și Laboratorul central fitosanitar.

Modificările au fost efectuate urmare a reorganizării Agenției și extinderii atribuțiilor instituției, în contextul reformei controalelor de stat.

img18005254

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!