ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Iulia Timoşenko a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al Ucrainei

17:04 | 20.06.2018 Categorie: Externe

Kiev, 20 iun. /MOLDPRES/. Fostul premier ucrainean şi actual lider al formaţiunii politice Batkivşcina, Iulia Timoşenko, a anunţat miercuri că intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale, care vor avea loc în primăvara anului 2019, relatează site-ul agenţiei Tass, citat de Mediafax și MOLDPRES.

"Da, voi candida la preşedinţie", a răspuns ea într-un interviu postat pe pagina personală de Facebook.

Timoşenko a afirmat că este sigură că o să câştige şi că imediat după victoria ei va "declara un referendum pentru reformarea Guvernului".

"Aş putea fi ultimul preşedinte pe care îl alegeţi, dar după, oamenii vor alege un cancelar. Veţi putea alege autorităţile şi astfel va începe o nouă eră a dezvoltării, aşa văd eu situaţia", a adăugat Timoşenko.

(Editor A. Răileanu)

img18005256

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!