ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Cristina Lesnic a avut o întrevedere cu Ambasadorii Republicii Federale Germania în R. Moldova și România

21:24 | 20.06.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Julia Monar, și cu Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre ultimele evoluții în procesul de negocieri și implicit în contextul implementării priorităților din așa-numitul pachet Berlin plus, punctând și măsurile întreprinse în vederea îndeplinirii în termenii stabiliți a angajamentelor convenite în Protocolul de la Roma din 29-30 mai 2018.

O altă temă de discuții a vizat viziunea oficialilor vis-a-vis de soluționarea aspectelor referitor la circulația nestingherită a elevilor și profesorilor din școlile cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană prin posturile de pe linia administrativă, asigurarea cu sedii proprii, potrivite pentru desfășurarea procesului educațional, formalizarea dării în folosință pe termen lung a terenurilor aferente clădirilor școlilor.

Totodată, vicepremierul Cristina Lesnic a mulțumit diplomaților pentru activitatea fructuoasă, pentru sprijinul constant al Germaniei în toate domeniile de colaborare, inclusiv poziția foarte activă în susținerea integrității teritoriale a statului. 

De asemenea, Cristina Lesnic a exprimat recunoștință pentru susținerea promptă în procesul de reglementare transnistreană, inclusiv în contextul exercitării Preşedinţiei OSCE pe parcursul anului 2016.

La final, vicepremierul Cristina Lesnic a subliniat că rolul Germaniei în Republica Moldova este unul major, exprimându-și încrederea că va continua promovarea unui dialog orientat spre beneficiul populației de pe ambele maluri ale râului Nistru.

img18005271

img18005271

img18005271

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!