ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajaţii IGSU vor testa astăzi sirenele stradale

08:54 | 21.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Angajaţii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI au anunţat că vot testa astăzi, la ora 10:00, sistemul automatizat de înştiinţare centralizată, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, ofiţerul de presă al inspectoratului nominalizat, Liliana Puşcaşu, a precizat că sirenele stradale vor fi auzite de la unu până la trei minute.

“În timpul verificării sistemului, salvatorii îndeamnă cetățenii să-și păstreze calmul, iar şefii instituţiilor și administraţiilor publice sunt rugați să asigure liniștea în teritoriu și continuarea activității”, a spus Puşcaşu.

Sistemul automatizat de înştiinţare centralizată, prin rețeaua sirenelor stradale, este utilizat pentru înștiințarea și alertarea centralizată a populației în caz de eventualele situații excepționale.

Acțiunea de testare se desfășoară conform Planului de pregătire la protecţia civilă al Republicii Moldova.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18005274

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!