ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

10:25 | 21.06.2018 Categorie: Comunicate

Acreditarea Ambasadorului Republicii Moldova la Viena, Victor Osipov, prin cumul, în Republica Slovacia

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Ambasadorul Republicii Moldova la Viena, Victor Osipov, a înmânat Preşedintelui slovac Andrej Kiska, scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Slovacia. Ceremonia oficială s-a desfăşurat cu toate onorurile protocolare la Palatul prezidenţial de la Bratislava. 

În cadrul discuţiei Preşedintele Kiska a remarcat relaţiile bilaterale moldo-slovace ca fiind dinamice şi prospere, a salutat reformele democratice care au loc în Republica Moldova în vederea integrării europene și a reiterat sprijinul necesar în acest sens din partea Slovaciei.  Șeful statului slovac a fost interesat să afle care este susţinerea vectorului european în societatea moldovenească, la care Ambasadorul Osipov a prezentat evoluţia pozitivă a acestui factor, ce reflectă în ultimii ani opţiunea celei mai mari părţi a populaţiei. 

Victor Osipov a adus mulţumiri sefului statului slovac pentru susţinerea în parcursul european al ţării noastre şi angajamentul de a acorda atenţia necesară temei soluţionării conflictului transnistrean pe durata anului 2019, când Slovacia va deţine preşedinţia în exerciţiu a OSCE. De asemenea, Ambasadorul a apreciat înalt menţinerea Republicii Moldova în lista statelor prioritare pentru asistenţă financiară şi tehnică a Slovaciei, reflectată în „Strategia Republicii Slovace de cooperare pentru dezvoltare cu Republica Moldova pe perioada 2014-2018” şi a evidenţiat recunoştinţa faţă de proiectele caritabile şi sociale promovate în ţara noastră.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!