ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un tânăr a fost împușcat mortal de șeful poliției criminale din Hâncești

10:33 | 21.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Un tânăr, în vârstă de 20 de ani, a fost împușcat mortal de șeful poliției criminale a Inspectoratului de Poliție Hâncești, pe teritoriul unui centru de agrement din orașul Hâncești. Anunțul a fost făcut astăzi de către Igor Popa, adjunctul Procurorului General, transmite MOLDPRES.

Potrivit conducerii Procuraturii, incidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 1:00, iar pe acest caz au fost reținute două persoane.

Conform informațiilor prezentate, pe teritoriul centrului de agrement, trei tineri de 20 ani, intraseră fără permisiunea proprietarului, pentru a se scălda în piscină.

Pentru că aceștia ar fi pătruns de mai multe ori pe teritoriul centrului fără permisiune, proprietarul s-a plâns la poliție, iar noaptea trecută ar fi organizat împreună cu șeful poliției criminale din oraș o ambuscadă.

Astfel, polițistul a tras mai multe focuri de armă în aer, iar apoi în direcția unui tânăr care a încercat să iasă din bazin. Ca rezultat, băiatul s-a stins din viață la spitalul raional din cauza unei plăgi.

Omul legii le-a declarat organelor de anchetă că împușcătura a avut loc în cadrul unei altercații, lucru care urmează a fi stabilit.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru omor intenționat. Oamenii legii l-au reținut pe polițistul care a tras din armă și pe proprietarul centrului de agrement.

Totodată, ceilalți doi tineri au fost audiați în calitate de martori.

Organele de drept au declarat că urmează să stabilească dacă polițistul implicat și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu.

Cauza penală va fi transmisă de la organele Procuraturii Hâncești la Chișinău, pentru a exclude acuzațiile de imparțialitate a procurorilor.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele cazului.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!