ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei fete din raionul Grigoriopol s-au înecat în Nistru

10:44 | 21.06.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Trei fete, cu vârstele de 11, 12 și 15 ani, din raionul Grigoriopol s-au înecat în râul Nistru. Victimele, cu permisiunea părinţilor, s-au pornit organizat la cules cireșe, însă seara nu s-au mai întors acasă, transmite MOLDPRES.

Potrivit aşa-numitului minister de interne al autoproclamatei rmn, tragedia s-a produs pe data de 19 iunie. Minorele erau prietene şi locuiau în satul Butor, raionul Grigoriopol. În dimineaţa zilei, mai mulţi copii din sat, printre care şi cele trei fete,  în mod organizat s-au pornit la cules cireşe. Seara, toţi copiii s-au întors, dar fără ele.

Părinţii au bătut alarma, după care autorităţile din stânga Nistrului au început căutările. La scurt timp, pe malul râului Nistru a fost găsită îmbrăcămintea şi încălţămintea fetelor. În urma căutărilor salvatorilor, cadavrele au fost găsite în apă, în apropierea satului India, raionul Grigoriopol.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) îşi reiterează  avertismentul  şi îndeamnă populaţia să înoate doar în bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să nu meargă la adâncime. Totodată, părinţii sunt rugați să-și monitorizeze strict copiii și să nu le permită scăldatul fără supraveghere.

De asemenea, angajații Inspectoratului atenţionează  oamenii să nu consume băuturi alcoolice atunci când merg la scăldat. Iar în cazul apariției unor situații de risc, IGSU cere să  fie apelat numărul unic de urgență 112.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18005282

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!