ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un ex-polițist din Bălţi a fost reţinut de CNA după ce a extorcat 1500 euro de la un şofer

12:08 | 21.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Un fost polițist din Bălţi a fost reţinut de CNA după ce a extorcat 1500 euro de la un şofer sub pretextul că poate influența ex-colegii să nu îi retragă permisul de conducere, comunică MOLDPRES.

Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, fostul om al legii a solicitat banii de la şofer sub pretext că poate soluționa un caz de eschivare a conducătorului auto de la testarea alcoolscopică.

În urma investigaţiilor desfăşurate s-a stabilit că la începutul lunii septembrie 2017, bărbatul,  care activa în Inspectoratul Naţional de Patrulare Regimentul Nord, printr-un intermediar, ar fi pretins și primit mijloacele bănești ce nu i se cuvin. Cei doi ar fi dat asigurări că pot determina angajați ai poliției, precum și procurori din cadrul Procuraturii Bălți, să adopte o decizie favorabilă pe caz, astfel încât șoferul să nu fie lăsat fără permis de conducere.

După percheziţiile efectuate la domiciliul suspectului au fost găsite mijloace bănești, asupra cărora a fost aplicat sechestru, în vederea recuperării prejudiciului cauzat. Bărbatul și-a recunoscut integral vina.

În cazul dat a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influență, iar dacă va fi găsit vinovat fostul poliţist riscă până la şapte ani de închisoare sau amendă de până la 200 mii de lei. 

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!