ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procesul de reglementare a diferendului transnistrean înregistrează progrese, au afirmat reprezentanții politici

16:26 | 21.06.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Procesul de reglementare a diferendului transnistrean înregistrează progrese și evoluează într-un mod dinamic. Anunțul a fost făcut astăzi de către reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului în urma unei întrevederi, transmite MOLDPRES.

Vicepremierul și reprezentantul politic al Chișinăului, Cristina Lesnic, a specificat în cadrul unei conferințe de presă că, astăzi, s-a discutat despre mai multe subiecte tehnice ce vizează implementarea înțelegerilor aprobate anterior. „Totodată, am vorbit despre subiecte sociale, precum drepturile omului și îmbunătățirea vieții cetățenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru”, a spus Lesnic.

La rândul său, reprezentantul politic al Tiraspolului, Vitalii Ignatiev, a remarcat că în cadrul întrevederii s-a discutat despre proiectele de lege ce vizează înregistrarea mai multor tipuri de mijloace de transport.  „La acest subiect au apărut mai multe întrebări care urmau a fi examinate. Am evaluat acțiunile Chișinăului față de înțelegerile anterioare. Sperăm că toate deciziile aprobate anterior vor fi îndeplinite la timp. La fel, am vorbit despre transportul și comercializarea medicamentelor. Totodată, au fost relansate două grupuri de lucru privind domeniul bancar și cel feroviar. Am reiterat că ne-am dori soluționarea pozitivă a cauzelor penale inițiate pe numele persoanelor din regiune”, a afirmat Ignatiev.

La eveniment au participat și reprezentanţii mediatorilor şi ai observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”. Întrevederea s-a desfășurat la Chișinău.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18005307

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!