ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul R. Moldova în Republica Populară Chineză a prezentat scrisorile de acreditare Președintelui Xi Jinping

16:19 | 21.06.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Ambasadorul Republicii Moldova la Beijing, Denis Jelimalai, a prezentat scrisorile de acreditare  Președintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au avut un schimb de opinii privind relațiile moldo-chineze și posibilele căi de intensificare a acestora utilizând în acest scop tot potențialul de colaborare, existent între cele două țări.  

În context, ambasadorul Denis Jelimalai și-a exprimat angajamentul pentru a stimula cooperarea dintre cele două țări la toate nivelurile, având ca priorități implicarea Republicii Moldova în inițiativa de anvergură mondială ”Centura și Drumul”, susținută cu fermitate de autoritățile moldovenești,  avansarea dialogului bilateral la un nou nivel calitativ, precum și consolidarea cooperării economice și impulsionarea fluxurilor investiționale. 

Președintele Xi Jinpping  a transmis urări de bine poporului Republicii Moldova, subliniind că Republica Populară Chineză acordă o importanţă deosebită dezvoltării relaţiilor bilaterale cu țările lumii, menționând determinarea de a contribui la consolidarea prieteniei și încrederii reciproce dintre China și Moldova, dar și promovarea relaţiilor bilaterale la un nou nivel calitativ. 

Folosindu-se de oportunitate, Ambasadorul l-a invitat pe Președintele Xi Jinping să viziteze Republica Moldova. Liderul chinez a apreciat inițiativa și a comunicat că va examina posibilitatea efectuării unei deplasări la Chișinău. 

Oficialii de la Beijing i-au urat mult succes Ambasadorului în noul său mandat şi l-au asigurat de suportul  Guvernului chinez în vederea realizării scopurilor propuse. 

La eveniment au participat consilierul de stat şi ministrul Afacerilor Externe, Wang Yi, și directorul general al Departamentului Eurasia din cadrul MAE chinez.

img18005309

img18005309

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!