ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bugetarii pot solicita compensații în cadrul Programului de stat „Prima casă 2”

12:26 | 22.06.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. De astăzi, angajații din sectorul public pot solicita compensații în cadrul Programului de stat „Prima casă 2”, după ce regulamentul de acordare a banilor a fost publicat în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Doritorii pot înregistra chiar de astăzi cererile de acordare a compensaţiilor prin intermediul unui registru online, disponibil pe pagina web: www.primacasa.gov.md, compartimentul Compensații "Prima Casă".

Potrivit Regulamentului, de compensaţii vor putea beneficia angajații autorităţilor și instituţiilor publice finanţate integral din bugetul public naţional, ai instituţiilor medico-sanitare publice și ai celor de învăţământ superior de stat cu autonomie financiară, care activează de cel puţin un an în sectorul public și care nu au primit sancțiuni disciplinare la locul de muncă.

Suma totală a compensației va fi distribuită pentru 25 de ani și va fi acordată lunar până la finalizarea perioadei de rambursare a creditului ipotecar. În cazul achitării anticipate a creditului, oferirea compensaţiei va fi sistată din momentul plății de către beneficiar a ultimei rate.

Pentru acordarea compensațiilor în cadrul Programului „Prima casă 2”, în bugetul pentru anul 2018 sunt prevăzute 20 milioane de lei.

Regulile de participare la program sunt aproape identice cu cele din programul ”Prima Casă”: poate fi procurată orice locuință care este dată în exploatare, indiferent unde se află, la sat sau la oraș, însă costul ei nu trebui să depăşească 500 mii de lei.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18005337

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!