ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru persoane, printre care un vameș, au fost reținute într-un dosar de contrabandă

12:38 | 22.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Patru persoane, printre care un vameș, au fost reținute într-un dosar de contrabandă cu mărfuri de larg consum. Bunurile erau procurate de la piața „Dragonul Roșu” din municipiul Bucureşti și ajungea la comercianții din Chișinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit procurorilor, vameșul este colaborator al postului vamal „Sculeni”, pe unde erau introduse mărfurile de contrabandă.

Unul dintre învinuiţi introducea bunurile în ţară, iar trecerea acestora peste frontieră era asigurată de colaboratorul vamal. 

Mărfurile erau depozitate într-un garaj din localitatea Sculeni, de unde acestea erau încărcate într-o altă unitate de transport, cu un alt șofer la volan.

În cadrul reţinerii în flagrant, realizată pe traseul Sculeni – Chişinău, în microbuzul condus de cel de-al doilea şofer au fost depistate mai multe loturi de articole vestimentare și de încălțăminte, în sumă totală de circa 500 mii de lei.

Ulterior, în cadrul perchezițiilor efectuate a fost reținut şi liderul grupării, care a organizat şi dirijat schema infracţională.

În prezent, cele patru persoane au statut de învinuit și riscă până la 10 ani de închisoare.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!