ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Următoarele zile vor fi răcoroase, însă treptat canicula va reveni

12:40 | 23.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Vremea răcoroasă, ce s-a lăsat după ploile din ultimele 24 de ore, se va menţine până la sfârşitul săptămânii curente, iar de luni temperaturile se vor ridica treptat până sub 30 de grade, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), acest weekend va fi determinat de valori termice încadrate între 15-23 de grade, ziua, pe întreg teritoriul ţării. Noaptea, indicatorul termometrelor va coborî până la 8 grade Celsius, mai ales în nordul ţării, unde de regulă maximele termice sunt mai scăzute.

De luni, însă, vremea se va încălzi. Adăugându-se în fiecare zi câte 1-2 grade, spre finele săptămânii următoare vom avea iarăşi temperaturi aproape caniculare, de 27-28 grade Celsius.

De asemenea, conform SHS, rămân în vigoare şi prognozele ce ţin de precipitaţii. Astfel, meteorologii susţin că ploi cu descărcări electrice sunt posibile şi în următoarea săptămână, în toate zonele din ţară, dar mai cu seamă în Regiunea de Nord.

La rândul lor, medicii atenţionează bolnavii cu maladii cronice, persoanele în etate şi cele meteosensibile că, în legătură cu schimbarea bruscă a vremii, ar putea să nu se simtă bine.

“Căldurile caniculare au fost brusc înlocuite cu temperaturi ce au coborât chiar până la 15 grade. S-a întâmplat că în iunie avem temperaturi cum s-au înregistrat în februarie, bunăoară. Pentru anumite categorii de oameni acest fapt nu este tocmai bun. Să fie atenţi, mai ales pacienţii cu boli cardiovasculare şi respiratorii, oamenii în vârstă, cărora le este indicat să evite ieşirile de durată, să se străduiască să menţină un regim termic constant şi să ia medicamentele obişnuite prescrise de medic”, au afirmat surse medicale, contactate de MOLDPRES.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18005382

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!