ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția a îndemnat manifestanții să protesteze pașnic în ziua de duminică

12:08 | 23.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Poliția va asigura ordinea publică la protestul preconizat pentru ziua de duminică, 24 iunie, iar Inspectoratul General al Poliției a lansat şi un serviciu special de comunicare între poliţie şi manifestanţi numit „Dialog”, comunică MOLDPRES.

Conducerea mai multor subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne a ieşit astăzi într-o conferinţă de presă în care a venit cu o serie de recomandări pentru protestatari, dar şi pentru organizatorii protestelor. Reprezentanții poliției au anunţat că pentru o bună desfăşurare a manifestaţiilor, au fost luate măsuri sporite de siguranţă şi au fost amenajate parcări pentru persoanele care vor veni din raioane.

Pentru a evita situaţiile de conflict, responsabilii de la IGP au solicitat protestatarilor să respecte legislaţia şi să nu poarte obiecte interzise.

Totodată, inspectorii din cadrul IGP au anunţat că au pornit o cauză penală pe numele unor persoane suspectate de instigare la violenţă şi dezordine în masă.

Participanţii la protest îşi vor putea lăsa maşinile personale în parcările special amenajate în apropiere de Circ, pe strada Mihai Viteazul și Columna, precum și în fața Academiei de Științe a Moldovei.

De asemenea, autorităţile au anunţat că în timpul protestului, transportul public va fi redirecţionat pe străzile adiacente.

Pentru ziua de duminică, 24 iunie a fost anunţat un protest organizat împotriva deciziei de nevalidare a alegerilor locale noi din capitală.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18005384

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!