ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

APSM a desfășurat turneele la șah și joc de dame

10:22 | 24.06.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM) a organizat la Clubul republican de șah și joc de dame turneele la aceste probe din cadrul Olimpiadei tradiționale a ziariștilor, relatează MOLDPRES.

La șah cel mai bun a fost Pavel Brădescu, care a fost urmat în clasament de Sergiu Busuioc și Liubomir Madan. Concursul la joc de dame l-a desemnat câștigător pe Eduard Ciobanu. Locul doi i-a revenit lui Ion Robu, iar trei – lui Iurie Opincă.

Pavel Brădescu a cucerit al 12-ea titlul de campion, iar Eduard Ciobanu – al 10-lea.

Astăzi, în după amiaza zilei, la bazinul de înot al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, va avea loc concursul de natație.

În programul competițional al Olimpiadei figurează zece probe sportive. Până în prezent campioni au mai devenit anul curent: Gheorghe Lungu (bowling), Ion Robu (baschet), Ion Buga (badminton),  Ivan Kapsamun (tenis de masă), Stas Cernavca (badminton).

”În weekend-ul viitor vom desfășura turneele de tenis de câmp și fotbal după care vom face bilanțul Olimpiadei. La gala de totalizare sunt invitații toți reprezentanții federațiilor ale căror discipline sunt incluse în programul competițional. Sper în continuare la o colaborare reciprocă, în favoarea popularizării sportului”, a declarat ieri pentru agenție președintele APSM, Eduard Ciobanu.

Evenimentul este consacrat tradițional Zilei Internaționale a Jurnalistului Sportiv, care este marcată la 1 iulie. Olimpiada APSM se desfășoară cu începere din anul 2000. În cadrul ei sunt fixate diferite recorduri. Anul trecut Arcadie Munteanu, de exemplu, a devenit premiant la șase probe: bowling, biliard, tenis de câmp, natație, baschet și badminton și a repetat performanța stabilită de Ion Robu la prima ediție a competiției - trei titluri de campion cucerite.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18005397

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!