ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Adunării Parlamentare a OSCE efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova

11:02 | 24.06.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. O delegație a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE) efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 24–28 iunie curent, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Din componența delegației conduse de președintele AP OSCE George Tsereteli (Georgia), membrul Grupului AP OSCE pentru Moldova fac parte secretarul general al AP OSCE, Roberto Montella (Italia) și consilierul președintelui AP OSCE, Loic Poulain.

Oaspeții vor avea o întrevedere cu șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE, Sergiu Sîrbu, și membrii delegației. De asemenea, vor discuta cu vicepreședintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Eugen Carpov.

Agenda vizitei mai include întrevederi cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, prim-ministrul Pavel Filip, viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, precum și discuții cu reprezentanții comunității internaționale. De asemenea, membrii delegației vor efectua o vizită în orașul Tiraspol.

Ultima vizită a Grupului AP OSCE pentru Moldova la Chişinău a avut loc în martie 2017.

Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa este constituită din reprezentanții parlamentelor a 56 de ţări. 

img18005401

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!