ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Finanțelor continuă plata sumelor indexate persoanelor care au avut depuneri bănești la BEM

09:48 | 04.07.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Finanţelor a iniţiat plata sumelor indexate pentru deponenţii Băncii de Economii care au depus cereri de înregistrare până la sfârşitul lunii mai curent, transmite MOLDPRES. 

Banii pot fi ridicați la orice oficiu/agenție a întreprinderi de stat ”Poșta Moldovei” la prezentarea actului de identitate. Moștenitorul va trebui să mai prezinte certificatul de deces și copia certificatului de moștenitor cu autentificarea notarială.

Banii vor ajunge la deponenţii Băncii de Economii născuți până în anul 1991, inclusiv pentru sumele indexate aferente primei etape și deponenții născuți până în anul 1941, inclusiv pentru sumele indexate aferente etapei a doua.

În bugetul de stat pentru anul curent sunt prevăzute circa 50 milioane de lei pentru compensarea pierderilor la depunerile bănești ale cetățenilor în Banca de Economii.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img18005742

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!