ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Leul moldovenesc se va aprecia față de dolarul american

17:23 | 06.07.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Leul moldovenesc se va aprecia luni față de dolarul american. Cel din urmă va costa la începutul săptămânii viitoare 16 lei și 73 de bani, cu 4 bani mai puțin decât astăzi. Banca Națională a Moldovei a afișat ratele oficiale de schimb valutar valabile pentru ziua de luni, 9 iulie curent, informează MOLDPRES.

Potrivit BNM, moneda unică europeană va valora luni 19 lei și 59 de bani, rămânând la nivelul stabilit pentru ziua de astăzi.

Nici prețul hrivnei ucrainene nu va suporta modificări și va costa 63 de bani. Rubla rusească este cotată la 26 de bani, iar leul românesc – la 4 lei și 20 de bani, la fel ca și astăzi.

Cursul oficial de schimb reprezintă prețul leului moldovenesc fața de valutele altor țări. Acesta este calculat în baza ratelor de schimb stabilite de către băncile licențiate în tranzacțiile de cumpărare/vânzare a valutelor efectuate cu clienții lor și cu alte bănci. Astfel, cursul oficial de schimb reflectă raportul dintre cererea și oferta de valute pe piața valutară din țară.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img18005862

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!