ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judecătoria Chișinău a suspendat ordinul ANRE de majorare a prețurilor pentru benzină și motorină

17:07 | 10.07.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Ordinul emis astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care prevede scumpirea cu 39 bani a unui litru de benzină și cu 25 de bani a unui litru de motorină, a fost contestat în instanță de Ministerul Economiei și Infrastructurii și Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței, informează MOLDPRES.

Astfel, prin Încheierea de astăzi a Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) a fost suspendat ordinul respectiv până la emiterea unei hotărâri irevocabile în pricina civilă intentată la cererea de chemare în judecată depusă la 12 iunie curent.

„Respingerea cererii reclamanților prin neaplicarea măsurilor de asigurare cerute, cu suspendarea executării actului administrativ contestat, ar veni incontestabil în contradicție cu interesele social-economice ale societății și membrilor ei, dintre care și consumatorii finali”, se menționează în Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani), potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii,

Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) se execută imediat, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile de la comunicare.

ANRE a anunțat astăzi prețurile plafon la carburanți pentru următoarele două săptămâni, la benzină cu 39 de bani mai mari decât cele anterioare, iar la motorină – cu 25 de bani.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18005958

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!