ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Accesul copiilor la informaţiile cu caracter negativ de pe Internet va fi restricţionat

13:42 | 12.07.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Furnizorii de servicii de acces la Internet vor fi obligaţi să ofere utilizatorilor aplicaţii de filtrare a conţinutului cu impact negativ asupra copiilor. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în prima lectură de Parlament, relatează MOLDPRES.

Conform proiectului, furnizorii de servicii vor introduce în meniul principal al paginilor lor web oficiale un compartiment dedicat informaţiilor privind siguranţa pe Internet. Astfel, potrivit autorilor documentului, va fi instituit controlul parental asupra conținutului pe care îl vizualizează copiii.

În prezent, o companie de telefonie mobilă deja oferă utilizatorilor săi acces la serviciul Safe Kids, iar Moldtelecom - serviciul Safe Web.

Autorii proiectului consideră că noile modificări vor oferi un avantaj competitiv furnizorilor de servicii de acces la Internet. Potrivit lor, în statele Uniunii Europene, furnizorii de servicii Internet oferă, la cererea utilizatorului final, aplicaţii software de filtrare a conţinutului din Internet cu impact negativ asupra copiilor, ce pot fi descărcate gratuit şi instalate pe diferite dispozitive.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18006052

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!