ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene

14:42 | 12.07.2018 Categorie: Comunicate

La Chișinău s-a desfășurat seminarul dedicat preluării experienţei franceze în procesul de coordonare a aspectelor de integrare europeană 

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în cooperare cu Ambasada Franței la Chişinău, au organizat seminarul dedicat preluării experienţei franceze în procesul de coordonare a aspectelor de integrare europeană. Seminarul a întrunit circa 40 de coordonatori europeni din cadrul autorităţilor publice, implicaţi în implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. 

Scopul seminarului, condus de expertului Secretariatului general pentru afaceri europene al Republicii Franceze, Patrick Faucheur, a fost de a materializa sprijinul Republicii Franceze în susţinerea procesului de integrare europeană al Republicii Moldova prin împărtăşirea experienţei de cooperare interinstituţională în domeniul afacerilor europene. 

Tematicile discutate au vizat procesul de coordonare a implementării Acordului de Asociere, mecanismul de transpunere a legislaţiei naționale la cea a Uniunii Europene, precum şi priorităţile reformei administraţiei publice până în 2020.  

Unul din obiectivele seminarului a fost de a identifica recomandări de consolidare a mecanismului de coordonare a realizării angajamentelor ce derivă din Acordul de Asociere prin prisma experienţei franceze. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!