ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Agenției Servicii Publice

15:05 | 12.07.2018 Categorie: Comunicate

Locuitorii raionului Râșcani se bucură de beneficiile ghișeului unic

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. De astăzi, 12 iulie 2018, locuitorii raionului Râșcani vor beneficia de servicii publice la un singur ghișeu. Acest fapt se datorează deschiderii Centrului Multifuncțional Râșcani al Agenției Servicii Publice. La ceremonia de lansare au participat președintele raionului Iurie Urzică și conducerea ASP.

În discursul său, directorul Agenției Servicii Publice Sergiu Railean a declarat că instituția pe care o conduce va eficientiza în continuare procesele de prestare a serviciilor publice pentru binele cetățenilor și angajaților. „Cu câteva luni în urmă am început un proces de reinginerie a proceselor în cadrul Agenției, de optimizare a documentelor și serviciilor. Chiar acum avem la promulgare la președinte Legea 273 care prevede că la perfectarea pașaportului nu o să cerem grupa sangvină, nici certificate de stare civilă”, a precizat Sergiu Railean.

Președintele raionului Râșcani a menționat că pentru cetățean este important să simtă grija statului. „Iată că am ajuns momentul când deschidem acest Centrul Multifuncțional unde cetățeanul de rând va primi servicii de calitate într-un singur loc”, a adăugat Iurie Urzică.

Centrul Multifuncțional Râșcani se află pe strada Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1. Anterior, clădirea a fost în gestiunea Serviciului Stării Civile. Edificiul a fost restaurat și transformat într-un oficiu modern. La 14 ghișee cetățenii vor putea solicita peste 1000 de servicii publice. Printre acestea se numără servicii de documentare şi evidenţă a populaţiei, înregistrare şi licenţiere a unităţilor de drept, înmatricularea transportului, preschimbarea permisului de conducere, înregistrarea bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora. Spre deosebire ce celelalte centre multifuncționale, în oficiul de la Râșcani este și o sală pentru înregistrarea festivă a căsătoriilor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!