ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislaţia ce prevede acordarea ajutorului de stat va fi armonizată cu cea a Uniunii Europene

15:43 | 12.07.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Legea cu privire la ajutorul de stat va fi modificată în conformitate cu prevederile cadrului legal al  Uniunii Europene și în vederea implementării Acordului de Asociere Republica Moldova – UE.  Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în primă lectură de Parlament, informează MOLDPRES.

Potrivit proiectului, ajutorul de stat va putea fi acordat sub formă de subvenții, alocații bugetare, anularea sau preluarea de datorii și pierderi, exceptări sau amânări de la plata taxelor, impozitelor și altor plăți obligatorii, acordarea unor împrumuturi cu condiții preferențiale, investiții ale furnizorului, garanții acordate de stat, reducerile de preț la bunurile și serviciile furnizate.

Autorii documentului propun ca, în cazul ajutorului de stat acordat ilegal și celui utilizat abuziv, dreptul Consiliului Concurenței de a lua măsuri privind recuperarea acestuia să fie supus unui termen de prescripție de 10 ani.

De asemenea în proiect se propune ca membrii Consiliul Concurenței să aibă acces la unele baze de date deținute de autoritățile și instituțiile publice în vederea obținerii în termeni restrânși a informațiilor necesare efectuării investigațiilor concurențiale.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18006070

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!