ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Direcţiei comunicare şi protocol a Guvernului

16:21 | 13.07.2018 Categorie: Comunicate

Nivelul de implementare al activităților proiectului DOMDE, discutat în cadrul vizitei delegației Ministerului Muncii și Politicilor Sociale al Republicii Italiene

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. La 12 iulie curent, o delegație a Ministerului Muncii și Politicilor Sociale al Republicii Italiene a avut o întrevedere cu conducerea Cancelariei de Stat, pentru a evalua stadiul de implementare a proiectului „Dezvoltarea capacităților antreprenoriale ale diasporei Republicii Moldova” (DOMDE) și a prezenta cele mai recente inițiative de colaborare bilaterală finanțate și gestionate de partea italiană.

Proiectul DOMDE se realizează în baza Acordului de colaborare încheiat între Cancelaria de Stat a Republicii Moldova și Direcția Generală pentru Politici de Imigrare și Integrare a Ministerului Muncii și Politicilor Sociale al Republicii Italiene, la data 4 aprilie 2018 și este finanțat de către Comisia Europeană și Ministerul Muncii și Politicilor Sociale al Republicii Italiene.

Obiectivul principal al proiectului este de maximizare a contribuției migranților moldoveni la dezvoltarea economică și socială a țării lor de origine, în special, în sectorul antreprenoriatului social.

În cadrul proiectului vor fi realizate activități precum: cursul de formare pe durata a 5 zile privind modelele antreprenoriale și de afaceri sociale pentru 15 participanți, cetățeni ai Republicii Moldova reveniți în țară după o experiență de studii sau muncă peste hotare; vizită de studiu și atelier de lucru în Italia pe parcursul a 5 zile pentru autorii celor mai bune 10 idei de business selectate în rezultatul cursului; Business Roadshow în Moldova – vizită de 4 zile la instituțiile financiare și de credit, organismele de reglementare, serviciile de sprijin, mediul de afaceri, camerele de comerț și alte instituții și organizații private care pot sprijini afacerile de start-up, fiind potențiali investitori pentru cele mai bune idei de antreprenoriat ale participanților la cursul menționat.

De asemenea, pe întreaga durată a proiectului, în țara noastră se va desfășura o campanie de informare despre proiectul DOMDE, investiții, oportunitățile de afaceri și înființarea de întreprinderi în economia Republicii Moldova. Activitățile proiectului se vor finaliza cu o conferință la Chișinău, unde vor fi invitați donatorii și beneficiarii cu cele mai avansate idei antreprenoriale, pentru a-și prezenta rezultatele obținute și perspectivele de continuare a proiectului în viitor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!