ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

14:40 | 16.07.2018 Categorie: Comunicate

USMF „Nicolae Testemițanu” a dat start admiterii la studii superioare de licență și integrate, pentru anul universitar 2018-2019

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Astăzi, 16 iulie, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a dat start admiterii la studii superioare de licență și integrate pentru anul universitar 2018-2019.

Astfel, în perioada 16-26 iulie, toți cei care doresc să devină medici sau farmaciști pot depune actele la următoarele specialități: Medicină, Stomatologie, Farmacie, Medicină preventivă și Optometrie.

În total sunt oferite 405 locuri cu finanțare bugetară, inclusiv 25 pentru absolvenții din raioanele de est și 370 locuri la contract.

De asemenea, în acest an, în premieră Universitatea vine cu o nouă ofertă educațională – specialitatea Asistență medicală generală, cu o durată a studiilor de 4 ani. Programul are misiunea de a forma specialiști licențiați pentru acordarea serviciilor de îngrijire medicală, suport în diagnosticare, tratament și reabilitare a pacienților cu diverse patologii și vârste și a persoanelor cu nevoi speciale, promovarea sănătății și educația populației.

„Republica Moldova are nevoie de lucrători medicali calificați, iar atunci când vorbim de calitatea actului medical trebuie să înțelegem că resursele umane care prestează servicii medicale sunt cea mai importantă componentă a acestui proces. Dorim să avem studenți puternici, cu mult entuziasm, care să devină cei mai buni specialiști și să contribuie la dezvoltarea medicinii în țara noastră. Le doresc multe succese celor care vor să îmbrățișeze cea mai nobilă profesie”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

Comisia de admitere activează în incinta Blocului didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), între orele 9:00-17:00.

Rezultatele intermediare vor fi anunțate în data de 29 iulie, depunerea actelor în original – 30 iulie – 2 august, iar rezultatele finale vor fi anunțate la 5 august 2018.

Pentru mai multe informații cu privire la admitere accesați http://admitere.usmf.md/studenti-2 sau contactați reprezentanții Comisiei de admitere la nr. de telefon: 022 242 391 sau 022 205 153.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!