ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Primăriei municipiului Chişinău

14:54 | 18.07.2018 Categorie: Comunicate

Activitatea grupului de lucru pentru examinarea modului de amplasare a gheretelor în Chişinău

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chişinău informează că grupul de lucru pentru examinarea şi evaluarea modului de amplasare sau reamplasare a gheretelor din capitală s-a întrunit în prima şedinţă. Comisia de anchetă a solicitat preturilor de sector şi Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii actele ce au stat la baza instalării unităţilor de comerţ şi notificării privind iniţierea activităţii de comerţ, emise începând cu data de 1 aprilie 2018.

În continuare, membrii comisiei vor examina legalitatea instalării în ultima perioadă a gheretelor sau unităţilor comerciale, în spaţiile publice sau în zonele verzi ale oraşului Chişinău, reieşind din prevederile Regulamentului de desfăşurare a activităţii de comerţ în municipiul Chişinău, document aprobat de Consiliul municipal Chişinău în luna octombrie 2017, dar şi a dispoziţiei primarului general interimar „Cu privire la comerţul stradal în sezonul estival 2018 în municipiul Chişinău”.

Potrivit unei dispoziţii a primarului general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, grupul de lucru va efectua o anchetă de serviciu pe marginea cazului şi va întocmi un raport de anchetă, până pe data de 28 iulie curent. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!