ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salvatorii moldoveni vor primi un baraj mobil de protecție, care va fi utilizat în caz de inundații

15:40 | 19.07.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Un baraj mobil de protecție, cu lungimea de 1100 m și înălțimea de peste un metru, va fi adus în țară noastră la sfârșitul lunii august. Acesta poate fi montat și demontat la necesitate, iar salvatorii îl vor putea utiliza în cazul creșterii nivelului apei în zonele cu pericol de inundații, informează MOLDPRES.

Noile tehnici de prevenire a inundațiilor prin aplicarea barierelor mobile au fost învățate de zece angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI, care au participat la un curs de instruire desfășurat în Cehia. Acesta a avut loc în cadrul proiectului moldo-ceh „Îmbunătățirea competențelor operaționale și profesionale în domeniul prevenirii inundațiilor”.

Potrivit IGSU, grație proiectului, pe lângă barajul mobil, în Moldova vor fi aduse în luna august și două pompe de absorbție a apei cu o capacitate de 6000 litri/min. Totodată, în octombrie 2018, reprezentanții din Republica Cehă, în comun cu angajații IGSU al MAI, vor desfășura aplicații practice cu echipamentul livrat, în condițiile specifice țării noastre.

Proiectul „Îmbunătățirea competențelor operaționale și profesionale în domeniul prevenirii inundațiilor” este la a doua etapă, fiind implementat din anul 2011.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!