ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei proiecte privind instalarea iluminatului stradal vor fi finanțate din FEE

15:57 | 19.07.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Consiliul de administrare al Fondului pentru Eficiență Energetică (FEE) a aprobat astăzi finanțarea a trei proiecte-pilot privind instalarea sistemului de iluminat stradal în orașele Cantemir și Ocnița, precum și în parcul din orașul Nisporeni, în valoare totală de circa 2,4 milioane de lei, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, Consiliul a mai decis să finanțeze, cu 75 la sută, costul lucrărilor de izolare termică a clădirii liceului din satul Grozești, raionul Nisporeni, în valoare de 3,4 mln lei, și a clădirii IMPS Institutul Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău, în valoare de 5,1 mln de lei.

În cadrul ședinței de astăzi, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a cerut stabilirea termenelor-limită pentru implementarea proiectelor. „Celor care tărăgănează implementarea proiectelor, să le fie impuse termene de realizare, pentru a eficientiza munca, dar și pentru a economisi resursele financiare. Sunt alte proiecte în așteptare, care ar putea beneficia de susținere din partea Fondului”, a subliniat Chiril Gaburici, președinte al Consiliului de administrare al FEE.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18006340

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!