ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei în R. Moldova Julia Monar

19:41 | 19.07.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut astăzi o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova Julia Monar, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Vicepremierul Cristina Lesnic a apreciat înalt activitatea diplomatului german notând că deși a activat o perioadă scurtă, a avut parte de o activitate prodigioasă. Este de menționat că dna Julia Monar urmează în timpul apropiat să acceadă într-o nouă poziție la Berlin.

În cadrul discuțiilor purtate între cei doi interlocutori, Cristina Lesnic a exprimat gratitudine pentru profesionalismul și calitățile umane ale ambasadorului.

În același context, viceprim-ministrul pentru reintegrare a apreciat susținerea eforturilor Republicii Moldova pe calea avansării în dialogul ce ține de reglementarea transnistreană, în special începând cu Președinția Germaniei în OSCE din anul 2016 și până în prezent.

Julia Monar a subliniat că în mandatul său a reușit din plin să urmărească cu atenție lucrurile care au avansat pe dosarul transnistrean și a asigurat că va continua să fie la curent cu evoluțiile ce vor urma.

De asemenea, diplomatul german a dat asigurări că aceste evoluții sunt privite cu interes și mult pozitivism, apreciind dinamica și ritmul, care se manifestă într-un potențial și o intensitate fără precedent. Totodată, Ambasadorul Germaniei a remarcat că este convins că lucrurile trebuie să continue cu același ritm și energie, pentru că astfel se vor oferi șanse reale pentru soluționarea problemelor locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

În dialogul dintre cei doi oficiali s-a evidențiat faptul că succesoarea diplomatului va sosi în curând la Chișinău și va continua activitățile demarate.

img18006359

img18006359

img18006359

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!