ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ONU: Rusia şi China au blocat un embargo petrolier cerut de SUA împotriva Coreei de Nord

09:30 | 20.07.2018 Categorie: Externe

New York, 20 iul. /MOLDPRES/. Rusia şi China au blocat joi într-o comisie a Consiliului de Securitate al ONU un ordin de interdicţie a livrărilor de petrol către Coreea de Nord, informează AGERPRES și MOLDPRES, citând agenția Reuters.

Statele Unite solicitaseră embargoul pe motiv că Phenianul încalcă regimul sancţiunilor impuse de Organizaţia Naţiunilor Unite. Săptămâna trecută, americanii au înaintat comisiei pentru sancţiuni a Consiliului de Securitate o reclamaţie privind 89 de transferuri ilegale de produse petroliere rafinate între nave, efectuate de Coreea de Nord până la 30 mai. SUA au cerut comisiei să notifice statele membre despre depăşirea de către nord-coreeni a plafonului anual de 500.000 de barili, impus de Consiliu în decembrie anul trecut, şi să ordone încetarea imediată a tuturor livrărilor de petrol către Coreea de Nord.

Rusia a cerut amânarea deciziei până la obţinerea unor informaţii suplimentare despre fiecare caz de presupus transfer clandestin, iar China a susţinut poziţia Rusiei şi a cerut Statelor Unite să furnizeze informaţii concrete care să permită tuturor ţărilor să facă propriile aprecieri.

(Editor L. Alcază)

img18006363

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!