ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trump a respins cererea lui Putin de a permite magistraţilor ruşi să interogheze cetăţeni americani

09:50 | 20.07.2018 Categorie: Externe

Washington, 20 iul. /MOLDPRES/. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a respins joi cererea omologului său rus, Vladimir Putin, de a permite unor anchetatori din Rusia să interogheze cetăţeni americani, inclusiv pe fostul ambasador la Moscova, Michael McFaul, informează AGERPRES și MOLDPRES, potrivit Reuters.

După întâlnirea de luni, de la Helsinki, cu preşedintele american, Putin a afirmat că ar putea permite Departamentului Justiţiei de la Washington să interogheze 12 cetăţeni ruşi acuzaţi de amestec în alegerile prezidenţiale din SUA, în 2016. În schimb, liderul de la Kremlin a propus ca Statele Unite să permită interogarea unor cetăţeni americani de către anchetatori ruşi.

"Este o propunere făcută cu sinceritate de preşedintele Putin, dar preşedintele Trump nu este de acord cu ea", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders. "Sperăm că preşedintele Putin îi va trimite în Statele Unite pe cei 12 ruşi identificaţi, pentru a li se dovedi vinovăţia sau nevinovăţia", a adăugat ea. 

(Editor L. Alcază)

img18006365

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!