ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile de la Vulcăneşti au introdus taxe pentru evacuarea deşeurilor

10:50 | 20.07.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Consiliul orăşenesc Vulcăneşti a aprobat la şedinţa din această săptămână taxa unică pentru evacuarea deşeurilor. Tariful lunar constituie 9 lei per persoană, transmite MOLDPRES.

Introducerea acestei taxe locale a fost precedată de mai multe dezbateri publice, în cadrul cărora localnicii au susţinut decizia autorităţilor de a strânge impozite pentru sanitaţia oraşului.

Potrivit Primăriei Vulcăneşti, plățile vor fi acumulate la bugetul local, fiind folosite pentru evacuarea deşeurilor menajere din raza oraşului. Totodată, aceste mijloace vor fi direcţionate şi pentru deservirea cimitirelor orăşeneşti, parcurilor, lichidarea gunoiştilor stihinice etc.

Autorităţile oraşului Vulcăneşti afirmă că „pentru a face cât mai eficient procesul de evacuare a deşeurilor, mai ales că oamenii vor plăti pentru acesta”, Primăria Vulcăneşti a asigurat întreprinderea specializată care se va ocupa de salubrizare cu tehnică şi containere.

„Pe toate străzile oraşului am plasat tomberoane şi containere. Chiar în această săptămână am hotărât să distribuim 15 containere şi în zona gării Vulcăneşti, iar datorită susţinerii Uniunii Europene am primit patru autospeciale noi pentru evacuarea deşeurilor”, a menţionat Victor Petrioglu, primarul oraşului Vulcăneşti.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18006368

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!