ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toate echipele moldovenești au părăsit Liga Europa la fotbal

12:08 | 20.07.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Toate cele trei echipe moldovenești – Milsami Orhei, Zaria Bălți și Petrocub Hâncești - au fost eliminate ieri din Liga Europa la fotbal, runda preliminară, relatează MOLDPRES.

Milsami a fost învinsă și în meciul retur (5-0) de Slovan Bratislava (Slovacia) după ce în tur a cedat pe teren propriu cu 2-4. Zaria a jucat acasă cu Gornik (Zabrze, Polonia) la egalitate (1-1), dar în tur a suferit eșec cu 0-1. Petrocub a pierdut ieri, în deplasare (1-2) echipei croate Osijek și deoarece meciul tur s-a încheiat la egalitate (1-1), de asemenea, a abandonat competiția.

”Am suferit o înfrângere categorică. Nu am putut rezista ritmului și vitezei de joc impus de Slovan. În Divizia Națională nu sunt asemenea echipe puternice. Îi doresc lotului slovac succese în continuare”, a declarat la conferința de presă antrenorul formației Milsami, Veaceslav Rusnac.

”Cu puțin noroc sportiv am fi putut promova în faza următoare a turneului. Am avut, am creat mai multe faze de gol decât Gornik, am avut și o ”bară”, dar am scăpat un gol stupid la o fază care nu se anunța periculoasă și toate planurile noastre s-au năruit. Sunt dezamăgit, pentru că am avut șansa de a promova în etapa următoare a turneului, însă, am ratat-o”, a opinat antrenorul echipei Zaria, Vlad Goian.

În turneele intercluburi europene a rămas o singură echipă moldovenească, Sheriff Tiraspol. Ea a promovat în faza a doua preliminară a Ligii Campionilor după ce a devansat-o în suma celor două meciuri disputate pe Torpedo Kutaisi (Georgia, 1-2, 3-0). Următoarea adversară a fotbaliștilor tiraspoleni va fi formația Shkendija (Macedonia). Partidele sunt programate pentru  24 și 31 iulie.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18006370

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!