ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fondul Ecologic va finanţa lichidarea alunecărilor de teren în satul Cazaclia

12:12 | 20.07.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Fondul Ecologic Naţional (FEN) a alocat peste 1,6 milioane de lei pentru lichidarea alunecărilor de teren în satul Cazaclia, raionul Ceadâr-Lunga. Lucrările urmează să înceapă în această lună, potrivit edilului localităţii, Grigori Chior, transmite MOLDPRES.

Potrivit primarului, situaţia în acest sector s-a agravat câţiva ani în urmă, după care Primăria Cazaclia împreună cu Executivul UTA Gagauz-Yeri a elaborat un proiect pentru întărirea malurilor şi stoparea proceselor de alunecare. Pentru realizarea acestuia FEN a alocat 1,67 mln lei.

“Pe parcursul lunii iulie urmează să desfăşurăm licitaţiile de rigoare pentru demararea acestor lucrări. În acest sens sunt probleme pentru că este vorba de o zonă dificilă şi companiile nu prea doresc să se apuce de această muncă”, a precizat Grigori Chior, citat de gagauzinfo.md.

Primarul a explicat că în zona alunecărilor terenul va trebui secat, după care râpa va fi astupată, fiind transformată în stradă, cu toate comunicaţiile necesare.

În prezent în zona de risc major se află şase gospodării din Cazaclia.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18006371

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!