ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia este gata să discute despre o vizită a lui Putin la Washington

13:42 | 20.07.2018 Categorie: Externe

Moscova, 20 iul. /MOLDPRES/. Rusia este gata să discute despre o nouă întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump, a informat agenţia de presă Interfax citându-l vineri pe ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, notează Reuters, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Casa Albă a declarat joi că Trump l-a invitat pe Putin să viziteze Washingtonul în această toamnă, o replică îndrăzneaţă la un torent de critici în Statele Unite asupra summitului dintre preşedinţii american şi rus la Helsinki în această săptămână.

Trump a uimit lumea luni neavând nicio poziţie critică faţă de Putin la primul lor summit, pentru presupusul amestec al Moscovei în alegerile din 2016 în SUA. Ce s-a întâmplat în timpul întâlnirii tete-a-tete dintre Trump şi Putin numai cu interpreţi prezenţi rămâne necunoscut.

Antonov a spus că Putin i-a făcut propuneri concrete lui Trump despre rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, deşi el nu le-a dezvăluit, adaugă vineri Interfax.

Ambasadorul rus este citat declarând că ar fi bine să se organizeze o întâlnire între ministrul rus al apărării Serghei Şoigu şi omologul său american James Mattis, adăugând că un grup de parlamentari americani intenţionează de asemenea să viziteze Rusia.

Un grup de membri republicani ai Congresului s-a deplasat la Moscova pentru o rară vizită în această lună, iar parlamentarii ar putea vizita din nou în prima jumătate a lunii august, a declarat Konstantin Kosacev, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), citat de agenţia de presă TASS.

(Editor L. Alcază)

img18006380

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!