ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Vamal

13:56 | 20.07.2018 Categorie: Comunicate

Activitatea birourilor vamale, evaluate în cadrul ședințelor de bilanț din teritoriu

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Pe parcursul ultimelor trei zile, directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a mers în teritoriu pentru a se întâlni cu responsabili din cadrul birourilor vamale. Deplasările au avut loc cu ocazia desfășurării ședințelor de bilanț pentru primul semestru, fiind convocate birourile vamale din subordinea instituției. La reuniuni au participat și șefii posturilor vamale.

Responsabilii din cadrul birourilor vamale au raportat despre gradul de îndeplinire a principalilor indicatori de progres, precum și despre acțiunile planificate pentru perioada următoare. Datele prezentate de reprezentanții din teritoriu au fost suprapuse cu cele rezultate în cadrul unei analize minuțioase, realizate de specialiști din cadrul Aparatului Central al instituției, astfel încât să fie excluse eventuale neconcordanțe sau denaturări.

În cadrul discuțiilor cu factorii de decizie din teritoriu, șeful Vămilor i-a atenționat despre importanța asigurării corectitudinii actului de vămuire în vederea colectării integrale a plăților vamale la bugetul de stat. În context, Vitalie Vrabie a cerut să nu fie admise fraude sau incidente de integritate care ar putea aduce potențiale prejudicii, inclusiv de imagine.

Pentru toți a fost valabil și mesajul privind necesitatea fluidizării traficului transfrontalier, care înregistrează valori sporite în perioada estivală. ”Având în vedere că suntem acum într-o perioadă a concediilor, va trebui să vă mobilizați la maximum pentru a accelera circulația prin punctele de trecere, astfel încât călătorii și transportatorii să traverseze cât mai repede frontiera. De rând cu operativitatea, corectitudinea și solicitudinea sunt alte două caracteristici care ar trebui să vă reprezinte”, a subliniat Vitalie Vrabie.

Vitalie Vrabie a menționat și importanța consolidării dialogului cu mediul de afaceri. Responsabilii din birouri au primit indicația de a spori frecvența ședințelor de informare pentru mediul de afaceri. ”Este important ca agenții economici să cunoască despre simplificările de procedură pe care le promovăm pentru facilitarea comerțului internațional. Iar obținerea autorizațiilor concepute pentru ușurarea activității desfășurate le va permite să-și sporească afacerile și nivelul de competitivitate”, a punctat directorul Serviciului Vamal.

Reuniunile în acest format au loc trimestrial și au scopul de a responsabiliza birourile vamale și fiecare funcționar vamal pentru o activitate de serviciu mai bună.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!