ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarii din suburbiile capitalei au cerut lansarea unor noi rute de troleibuz spre localitățile lor

15:03 | 20.07.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Primarii din suburbiile capitalei au cerut lansarea unor noi rute de troleibuz spre localitățile lor și alocarea mai multor resurse financiare pentru reparația drumurilor. Solicitările au fost făcute astăzi în cadrul unei întrevederi dintre primarul general interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, și edilii localităților din componența municipiului, informează MOLDPRES.

Cea mai frecventă problemă abordată de primarii din suburbii a fost întreținerea şi exploatarea rețelelor de iluminat public. Totodată, aceștia au mai cerut alocarea de surse financiare pentru reparația căilor de acces spre suburbii, întreținerea drumurilor publice și amenajarea stațiilor de așteptare. Edilii au mai declarat că au nevoie de finanţări suplimentare pentru finalizarea proiectelor aflate în lucru, cum ar fi reparația şcolilor şi grădinițelor.

Ruslan Codreanu a dat asigurări că municipalitatea va oferi suport pentru reparaţia căilor de acces către localităţi și va veni cu alocări suplimentare pentru întreţinerea drumurilor.  

Deocamdată, localităţile suburbane vor beneficia de asfaltul uzat, rămas în urma frezării străzilor din Chișinău, până la 500 tone pentru fiecare.

De asemenea, o parte din autobuzele noi care urmează a fi procurate în acest an de către Primăria Chişinău, vor fi distribuite pe rutele care leagă Chișinăul de suburbii.

Potrivit Primăriei Chișinău, următoarea întâlnire a primarului general interimar cu edilii localităților din componența municipiului este planificată pentru data de 17 august, curent.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img18006387

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!